Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

Μια διαδρομή στα σοκάκια της Πάρμα και ένα συγκινητικό arrivederci...

Έφτασε η Παρασκευή 11/3/2016 και η στιγμή ήταν κατάλληλη 
να ξεκινήσουμε όλοι μαζί... 

για την άλλη άκρη της πόλης για να επισκεφθούμε ένα χώρο σίτισης άστεγων και άπορων οργανωμένο από την Εκκλησία της οποίας ο φιλανθρωπικός οργανισμός ονομάζεται Caritas. Η υπεύθυνη μας εξήγησε ότι, εκτός από το συσσίτιο, στο χώρο αυτό δίνεται η ευκαιρία στους άστεγους και άπορους της πόλης να κάνουν δωρεάν μπάνιο, ενώ άπορες οικογένειες μπορούν εκεί να προμηθευτούν τρόφιμα τα οποία θα μεταφέρουν στο σπίτι τους και θα παρασκευάσουν εκεί το γεύμα τους. Το εντυπωσιακό είναι ότι λαμβάνονται υπόψη οι διατροφικές συνήθειες που σχετίζονται με το θρήσκευμα...
Ακούσαμε τη συγκινητική ιστορία ενός πρόσφυγα από τη Σομαλία ο οποίος διέσχισε την έρημο και είδε μπροστά στα μάτια του δύο φίλους του να πεθαίνουν από την ασιτία πριν φτάσει στην Ιταλία...

Αφού περάσαμε ξανά στην απέναντι πλευρά της πόλης επισκεφθήκαμε και τους χώρους που οι άστεγοι μπορούν να βρουν καταφύγιο κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ένα κτίριο δίπλα στον καθεδρικό ναό της πόλης.Ο "διάδοχος" του Παγκανίνι!
Il Duomo e il Battistero di ParmaΣτις 14:00 και μετά από ένα σύντομο διάλειμμα πήραμε το λεωφορείο για να επισκεφθούμε το FABLAB.
  

 

To FABLAB είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εκτός από την εκτύπωση τρισδιάστατων αντικειμένων τα οποία μας εντυπωσίασαν παρέχει την υποδομή σε ελεύθερους επαγγελματίες να εργαστούν καταβάλλοντας μόνο ένα μικρό αντίτιμο για τα αναλώσιμα. Γνωρίσαμε έναν graphic designer που εργαζόταν με τον υπολογιστή του σε έναν από τους σταθμούς εργασίας και είδαμε όλους τους χώρους στους οποίους οι freelancers έχουν την ευκαιρία να ξεκουράζονται πίνοντας καφέ. Υπάρχουν χώροι που διατίθενται σε σχολεία για την πραγματοποίηση ομαδικών εργασιών και επίσης δίνεται η ευκαιρία στον καθένα που έχει μία καινοτόμο ιδέα να την μοιραστεί με άλλους. 
Η μέρα όμως ήταν μεγάλη καθώς έπρεπε να ετοιμαστούμε για το πάρτυ... 

Party time!!!!!

Νεφέλη Κωστάκη- Εύα Κρεμέζη

 


 

 

1 σχόλιο:

  1. Μόνο τα καλύτερα λόγια είχαν να πουν οι ιταλοί φίλοι μας για τους μαθητές μας. Και εμείς μόνο τα καλύτερα έχουμε να πούμε για την ζεστή και φιλόξενη αγκαλιά με την οποία μας δέχθηκαν μαθητές, γονείς και καθηγητές για 6 μέρες! Φθάσαμε στην Πάρμα ξένοι, φύγαμε από την Ιταλία φίλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή