Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Συμμετέχουμε ενεργά στο συσσίτιο του Δήμου Αθηναίων

Σήμερα, ακολουθώντας το σχεδιασμό που κάναμε μετά τις επισκέψεις μας στην Πολωνία και στην Πάρμα, βρεθήκαμε στο Κέντρο Σίτισης του Δήμου Αθηναίων στην οδό Πειραιώς. 





Εκεί, κατά τις 12 το μεσημέρι, συμμετείχαμε και οι ίδιοι στη διανομή μερίδων φαγητού σε εκατοντάδες απόρους συμπολίτες μας οι οποίοι περίμεναν καρτερικά το ζεστό φαγητό που ετοίμασαν ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. 








Οι δυο αυτοί φορείς με τους δεκάδες ηρωικούς εθελοντές τους οργανώνουν δυο φορές τη μέρα, επί 365 μέρες το χρόνο, συσσίτιο για όσους έχουν ανάγκη. Όπως μας εξήγησαν οι υπεύθυνοι, πάνω από 1500 άτομα εξασφαλίζουν την απαραίτητη τροφή χάρη στις προσπάθειες αυτές.



Η εμπειρία ήταν για εμάς πρωτόγνωρη και συγκλονιστική, γι' αυτό και την καταθέτουμε συγκινημένοι:

"Σήμερα, έζησα μια εμπειρία την οποία δεν είχα βίωσει ξανά ποτέ πριν. Δύο καθηγητές προσφέρθηκαν και πήγαν 10 μαθητές στην Ομόνοια,σε ένα απο τα πολλά συσσίτια που γίνονται στην Αθήνα. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να δούμε έναν άλλον κόσμο πέρα από αυτόν που ζούμε στη γειτονιά μας, έναν πραγματικό κόσμο στον οποίο δεν υπάρχει φαΐ για πάρα πολλούς ανθρώπους.Είδα την ταλαιπωρία,την πείνα την εξαθλίωση σε αυτούς, είδα μικρά παιδιά να ζητάνε ένα πιάτο φαΐ , είδα ακόμα και ανθρώπους ντυμένους με κουστούμια να έρχονται και να παίρνουν φαγητό από τα δικά μου χέρια. Σήμερα, πέρασαν απο τα χέρια μας 700 μερίδες φαγητό,700 άνθρωποι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και περίμεναν από εμάς για να φάνε. Αυτό που έζησα ήταν όμορφο, αλλά και πολύ άσχημο ταυτόχρονα! Ήταν όμορφο το να ξέρω ότι μπορώ και εγώ να προσφέρω κάπου με αυτόν τον τρόπο, αλλά και δύσκολο συναισθηματικά να βλέπω οτι υπάρχουν τόσοι εκεί έξω που δεν έχουν τίποτα. Ευχαριστώ τον Θεό που έχω φαΐ και μια στέγη, γιατί σήμερα έμαθα πως ό,τι έχει ο καθένας μας ειναι αρκετό...

                                                                             Φραντζέσκα 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου