Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Οι μαθητές του Erasmus+ γνωρίζουν πρωτοπόρους της κυκλικής οικονομίας

4 μαθητές του Erasmus+ επισκέφτηκαν την ΚΟΙΝΣΕΠ "Σχεδία Art" στη Στοά Εμπόρων, στο κέντρο της πόλης για να δουν και να μελετήσουν από κοντά μια πρωτότυπη κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση που λειτουργεί πλήρως με το μοντέλο της Κυκλικής Οικονομίας. Στη "Σχεδία Art" άνθρωποι που πριν λίγο καιρό ήταν άστεγοι, δημιουργούν αντικείμενα τέχνης (κοσμήματα, τσάντες, φωτιστικά κ.α.) αποκλειστικά με την επαναχρησιμοποίηση σελίδων από απούλητα τεύχη του εξαιρετικού περιοδικού δρόμου "Σχεδία" τα έσοδα από την πώληση του οποίου καταλήγουν στους αστέγους.





Οι μαθητές έκαναν ερωτήσεις στους εμπνευστές και στους εργαζόμενους της επιχείρησης και έλαβαν απαντήσεις σχετικά με την κυκλική οικονομία όπως εφαρμόζεται στη Σχεδία Art, αλλά και τις προοπτικές αυτού του οικονομικού μοντέλου στη χώρα μας. Ευχαριστούμε πολύ τις ευγενέστατες κυρίες Αιμιλία και Κριστίν για τον χρόνο που διέθεσαν στους μαθητές μας και τις συγχαίρουμε για το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ECO-SCHOOLS δημιουργούν ένα ψηφιακό βιβλίο με 53 Δράσεις ενάντια στην Κλιματική Κρίση

Δυο βραβευμένα με “Πράσινη Σημαία Οικολογικών Σχολείων” ECO-SCHOOLS συνεργάζονται στο πρόγραμμα Erasmus+: Οι μαθητές/-ήτριες του σχολείου μα...