Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

European Day in Marl

Μία μέρα διαφορετική η σημερινή: μέρα παρουσίασης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο γερμανικό σχολείο. Στην είσοδο του σχολείου μπορούσε κανείς να δει σε αφίσες τις δραστηριότητες των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στα οποία συμμετείχε το σχολείο. Υπήρχε και μία αφίσα για την κινητικότητα στην Αθήνα το Δεκέμβριο του 2018. 






Όλοι συμμετείχαμε σε ένα διαγωνισμό με ερωτήσεις γνώσεων για την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της εφαρμογής- παιχνίδι Kahoot. 


Εδώ πρέπει να πούμε για κάτι που μας εντυπωσίασε πολύ σε αυτό το σχολείο. Οι μαθητές της τελευταίας τάξης έχουν δημιουργήσει την "παράδοση" να ντύνονται σαν τις απόκριες όλη την τελευταία εβδομάδα των μαθημάτων πριν τις εξετάσεις. Μάλιστα, κάθε μέρα ντύνονται κάτι διαφορετικό, διότι επιλέγουν ένα "θέμα" κάθε φορά (π.χ. υπερήρωες, φαγητά κ.α.). Σήμερα πέρασαν από μπροστά μας ντυμένοι σαν...ζόμπι ή πρωταγωνιστές ταινιών τρόμου γιατί το θέμα ήταν ακριβώς οι ταινίες τρόμου!







Στη συνέχεια ήταν η σειρά μας να δημιουργήσουμε κάποια quiz στο Kahoot με ερωτήσεις βασισμένες στα βιντεάκια Powtoon της χθεσινής μέρας και να διαπιστώσουμε πόσοι μαθητές πρόσεχαν...  Σε δύο από αυτά τα quiz κερδίσαμε! Το βραβείο ήταν μία σοκολάτα - πασχαλινό λαγουδάκι. 









Η μέρα συνεχίστηκε με μία επίσκεψη στο μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας ARG κοντά στο Χέρτεν, στο οποίο τα απορρίμματα μετατρέπονται σε ηλεκτρική ενέργεια. Περιηγηθήκαμε στο εργοστάσιο με τη βοήθεια ενός από τους μηχανικούς που συμμετείχαν στην κατασκευή του. Ήταν πολύ εντυπωσιακό, αν σκεφτεί κανείς ότι δίνει ρεύμα σε 80.000 νοικοκυριά, μια ολόκληρη πόλη δηλαδή, χρησιμοποιώντας μόνο τα σκουπίδια!













Το εργοστάσιο ήταν πλήρως αυτοματοποιημένο και πρωτοποριακό. Την ίδια στιγμή, εφαρμόζει αρχές κυκλικής οικονομίας σε μεγάλο βαθμό, καθώς χάρη στην εργασία που γίνεται εκεί, τα απορρίμματα γίνονται πάλι κάτι χρήσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ερωτηματολόγιο για το σεμινάριο εκπαιδευτικών MyCompass (01/2024)

  https://docs.google.com/forms/ d/ 11LXjSdvrYo7CF8lE5MeEqyg37h2w6 pvxinN7Nah9WkU/edit