Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Φιλοξενήσαμε μαθητές από την Πολωνία και τη Φινλανδία!

Μετά την πρώτη συνάντηση στην πόλη Τούρκου της Φινλανδίας μεταξύ εκπαιδευτικών (δύο από κάθε σχολείο) για τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων και την οργάνωση του τριετούς προγράμματος, ενημερώθηκαν οι μαθητές μας για το περιεχόμενο και τους στόχους του Erasmus + δηλώνοντας συμμετοχή με μεγάλη προθυμία .
Δεκαεννιά μαθητές και τέσσερις συνοδοί-καθηγήτριες επισκέφθηκαν την Αθήνα την εβδομάδα 8-14 Νοεμβρίου 2015.  Η διάθεση των μαθητών μας για φιλοξενία αλλά και συνεργασία  με συμμαθητές τους από τη Φινλανδία και την Πολωνία δικαίωσαν τις προσδοκίες της παιδαγωγικής ομάδας του 53ου ΓΕΛ Αθηνών. 

Την ημέρα της άφιξης η υποδοχή ήταν ενθουσιώδης και πανηγυρική! Οι μαθητές μας είχαν ετοιμάσει ένα πανό με τις σημαίες των δύο χωρών και καλωσόρισαν τους φιλοξενούμενους στα Πολωνικά και τα Φινλανδικά. Αμέσως έγιναν μία μεγάλη παρέα!

Η υποδοχή στο αεροδρόμιο το βράδυ της 8ης Νοεμβρίου 2015

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας το σχολικό κουδούνι έβρισκε Φινλανδούς, Πολωνούς και Έλληνες μαθητές στις τάξεις για μάθημα αλλά και ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες στα πλαίσια του θέματος του έργου μας. Αφού συζήτησαν τις ομοιότητες και τις διαφορές των εκπαιδευτικών συστημάτων των τριών χωρών ξεκίνησαν οι προγραμματισμένες παρουσιάσεις των σχολείων τους, αλλά και ο διάλογος μέσω τηλεδιάσκεψης με τους μαθητές της Ιταλίας και της Γαλλίας. Οι συμμετέχοντες  σχολίασαν τα αποτελέσματα έρευνας μέσω ερωτηματολογίου που συμπληρώθηκε από τους μαθητές όλων των σχολείων για την επιχειρηματικότητα, ψήφισαν το καλύτερο λογότυπο και διατύπωσαν το μότο του προγράμματος.  

Οι μαθητές των τριων χωρών σε κοινή εργασία στην ειδικά διαμορφωμένη και εξοπλισμένη Αίθουσα Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων του σχολείου

Οι μαθητές των τριων χωρών σε κοινή εργασία στην ειδικά διαμορφωμένη και εξοπλισμένη Αίθουσα Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων του σχολείου


Και επειδή ο καιρός ήταν σύμμαχός μας, οι φιλοξενούμενοι μαθητές και οι καθηγήτριές τους είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στην Αθήνα, να περιπλανηθούν στα στενά της Πλάκας, να θαυμάσουν τα γλυπτά του Παρθενώνα, να επισκεφτούν τον  ιερό βράχο της Ακρόπολης και να ξεναγηθούν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με τη συντροφιά των Ελλήνων συμμαθητών τους και των καθηγητών του σχολείου μας.

Fun in Athens

Karyatides

Yeahhhh

Sunshine at Monastiraki

Lost in Athens

The Acropolis of Athens

Summertime in...winter!

Some history lessons as well

3 countries 1 team

Brothers and Sisters

Selfie time!


Το τελευταίο βράδυ οι μαθητές αποχαιρέτησαν τους φιλοξενούμενούς τους με ένα πάρτυ στο χώρο του σχολείου.  Όλοι οι συμμετέχοντες ετοίμασαν και έφεραν σπιτικά, παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, χόρεψαν και τραγούδησαν. 

Η συγκίνηση του αποχαιρετισμού ήταν εμφανής, αλλά ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την Πολωνία τον προσεχή Ιανουάριο.

1 σχόλιο: