Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Επιστροφή στην Αθήνα

Σήμερα, ήταν  η τελευταία μας μέρα στο Μαρλ της Γερμανίας. Όλοι μας είμαστε στεναχωρημένοι, γιατί θα χρειαστεί  να αποχαιρετήσουμε τους Γερμανούς φίλους μας οι οποίοι ήταν πολύ φιλόξενοι, αλλά και τις μαθήτριες από τη Φινλανδία και την Ιταλία που επίσης αναχωρούσαν. Το ταξίδι της επιστροφής άρχισε στις 7 το πρωί από το σιδηροδρομικό σταθμό (Hauptbahnhof στα Γερμανικά) της κοντινής πόλης Ρέκλινγκχάουζεν. 





Μετά από μια αλλαγή τρένου στην πόλη Έσσεν, φτάσαμε στο Ανόβερο μέσω Ντόρτμουντ και Μπίλεφελντ. Από τα παράθυρα του τρένου βλέπαμε να το έχει...στρώσει το χιόνι στο Μπίλεφελντ και μείναμε εντυπωσιασμένοι γιατί όλες τις ημέρες ο καιρός ήταν ανοιξιάτικος με αρκετό ήλιο.





Στο σταθμό του Ανοβέρου θα έπρεπε να περιμένουμε περίπου 50 λεπτά για τη μετεπιβίβαση στο  τρένο που θα μας μετέφερε στο αεροδρόμιο (Flughafen) και έτσι αρπάξαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε λίγο στο κέντρο της πόλης παρά το τσουχτερό κρύο.


Τελικά, φτάσαμε στο αεροδρόμιο κατά τις 12.30. Ήμασταν ήδη αρκετά κουρασμένοι, καθώς είχαμε ξυπνήσει πολύ πρωί. Στο αεροδρόμιο έπρεπε να περιμένουμε περίπου 3.5 ώρες για να επιβιβαστούμε στο αεροπλάνο, γι' αυτό προτιμήσαμε να χαλαρώσουμε και να φάμε κάτι πριν την πτήση. Η πτήση μας ξεκίνησε στην ώρα της και το αεροπλάνο γεμάτο κόσμο, τόσο Έλληνες όσο και Γερμανούς τουρίστες.


Φτάσαμε στην Αθήνα στις 20.15, αρκετά εξαντλημένοι, αλλά μόλις είδαμε τους αγαπημένους μας ανθρώπους να μας περιμένουν στο αεροδρόμιο, ξεχάσαμε την κούραση. Η εβδομάδα Erasmus+ είχε τελειώσει όμως θα μας μείνει αξέχαστη.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ημερίδα Διάδοσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus+ του 53ου ΓΕΛ Αθηνών - Erasmus Day

Η μεγάλη γιορτή Erasmus+ του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024. Μαθητές και μαθήτριες και εκπαιδευτικοί που συμμ...