Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Κινητικότητα Erasmus+ "Μητρικές Γλώσσες - Η πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης" στην Μπάθα της Ισπανίας (22-29 Ιανουαρίου 2024)

Μαθητές/-ήτριες και εκπαιδευτικοί του 53ου Λυκείου Αθηνών συμμετείχαν στην κινητικότητα Erasmus στην ισπανική πόλη Μπάθα (22-29 Ιανουαρίου 2024) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA122 "Μητρικές Γλώσσες". Το σχολείο υποδοχής ήταν το Colegio de La Presentación, Baza. Οι μαθητές των δύο σχολείων πραγματοποίησαν διάφορες βιωματικές και δημιουργικές δραστηριότητες στην Ανδαλουσία (Γρανάδα, Baza, Castril) προκειμένου να αναδείξουν τη σημασία της χρήσης των μητρικών γλωσσών σε μια πολύγλωσση Ευρώπη, την ισότητα των γλωσσών, την ανάγκη για ίσες ευκαιρίες και ένταξη στην εκπαίδευση και τη σημασία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μητρικής Γλώσσας. Επιπλέον, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ενίσχυσαν τις δεξιότητές τους 4C, εφάρμοσαν σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους όπως η συνεργατική και η βιωματική μάθηση σε συνδυασμό με την εκτεταμένη χρήση εκπαιδευτικών ψηφιακών εργαλείων web 2.0. Σημαντικό είναι ότι κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων διατήρησαν το οικολογικό τους αποτύπωμα όσο το δυνατόν πιο χαμηλό, προσθέτοντας στη βιωσιμότητα του έργου και αναδεικνύοντας τη σημασία της ανάληψης δράσης κατά της κλιματικής κρίσης σύμφωνα με τον στόχο 13 της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ (Δράση για το κλίμα).

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του ισπανικού σχολείου και τις οικογένειές τους για την υπέροχη φιλοξενία τους. Ευχαριστούμε και τους εκπαιδευτικούς του ισπανικού σχολείου για την υπέροχη συνεργασία και τους κόπους που κατέβαλαν.

Παρακολουθείστε τις δραστηριότητες των μαθητών του σχολείου μας στη σελίδα μας στο instagram:

 
και στο κανάλι μας στο YouTube  https://www.youtube.com/@53rdlyceumofathens4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου