Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Η πρώτη μέρα στο γερμανικό σχολείο

Επιτέλους έφτασε η στιγμή να πάμε για πρώτη φορά στο γερμανικό σχολείο! Η περιοχή γύρω από το σχολείο είναι πολύ όμορφη, σαν ένα μεγάλο πάρκο. Παντού βλέπεις δέντρα και ποδηλατόδρομους με ανθρώπους να πηγαίνουν στη δουλειά τους ή και μαθητές ακόμη να πηγαίνουν στο σχολείο με ποδήλατο.


 




Συγκεντρωθήκαμε όλοι οι μαθητές του Erasmus+ στις 8:40 και μας καλωσόρισε ο υποδιευθυντής του σχολείου και, φυσικά, οι 5 Γερμανοί καθηγητές που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα. 




  

Έπειτα μας ξενάγησαν το σχολείο και  μείναμε με το στόμα ανοιχτό! Είναι εκπληκτικά μεγάλο (2500 μαθητές - 180 εκπαιδευτικοί) και χωρίζεται σε 4 τμήματα με πολλές αίθουσες για τα ειδικά εργαστήρια που προσφέρει το σχολείο (στούντιο για κινηματογράφηση, μαγειρική, υπολογιστές, ραδιόφωνο, χημεία κτλ.). 
















Μετά από την ξενάγηση, πήγαμε σε μια αίθουσα όπου θα παρουσιάζαμε την εργασία για την κυκλική οικονομία. Αρχικά, έπρεπε να "σπάσει ο πάγος", γι αυτό παίξαμε ένα παιχνίδι γνωριμίας. Γι αυτό επιστρατεύσαμε το ταλέντο μας στη ζωγραφική, μια και έπρεπε να επιλέξουμε έναν μαθητή/μια μαθήτρια από άλλη χώρα και στη συνέχεια να ζωγραφίσουμε το πορτραίτο του και αυτός/ή το δικό μας. Το πιο διασκεδαστικό ήταν το snik, snak, snuk, το αντίστοιχο ελληνικό πέτρα, ψαλίδι, χαρτί το οποίο εξελίχθηκε σε τουρνουά. 





Μετά τις διασκεδαστικές δραστηριότητες, ήρθε η ώρα των παρουσιάσεων. Είχε πολύ ενδιαφέρον να  δούμε ποια θέση έχουν σε κάθε χώρα οι εταιρίες που ασχολούνται με την κυκλική οικονομία. 










Ήταν η σειρά μας να σκεφτούμε πως θα ξαναδώσουμε ζωή σε ένα τζην, ένα t-shirt και ένα ζευγάρι παπούτσια και δεν ήταν καθόλου εύκολο... Με την δουλειά πεινάσαμε, όμως το να φάμε δεν ήταν εύκολο γι αυτό πήγαμε στις κουζίνες για να μαγειρέψουμε. Η κουζίνα του σχολείου ήταν σαν αυτή του master chef! 



Χωριστήκαμε σε 5 ομάδες. Η κάθε ομάδα ανέλαβε ένα πιάτο: μία bruschetta, δύο είδη σούπες, μία φρουτοσαλάτα και - το καλύτερο- pancakes! Ήταν τόσο διασκεδαστικό να μαγειρεύεις σε ομάδες μα την καθοδήγηση του "master" chef - καθηγητή! Μετά από μιάμιση ώρα τα φαγητά μας ήταν έτοιμα για σερβίρισμα, ζεστά και λαχταριστά.










Αφού φάγαμε όλοι οι μαθητές βοηθήσαμε στην επαναφορά της κουζίνας στην αρχική της κατάσταση. (Οι μανάδες μας θα είναι περήφανες!!!). Έτσι, γυρίσαμε στα σπίτια, κουρασμένοι αλλά...φαγωμένοι!




1 σχόλιο: