Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Επιμόρφωση και εργαστήριο

Σήμερα, Τρίτη μας περίμενε μία έκπληξη στο γερμανικό σχολείο: μία επιχειρηματίας που ειδικεύεται στο upcycling! Μας έδειξε πως μπορούμε να επαχρησιμοποιήσουμε "άχρηστα" υλικά για να φτιάξουμε κάτι χρήσιμο. Φαντασία να υπάρχει! Μετά τη σύντομη εισαγωγή ήταν ώρα να περάσουμε στη δράση: να δημιουργήσουμε με τη σειρά μας αντικείμενα με επαναχρησιμοποιημένα υλικά. Οι δημιουργίες μας, που σε κάποιους ίσως φανούν ασήμαντες, μας έκαναν πολύ περήφανους.



















Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως καθημερινά χρησιμοποιούμε πλαστικά ποτήρια επαναχρησιμοποιούμενα για να πίνουμε νερό ή αναψυκτικά. Έτσι, δοκιμάζουμε εμείς οι ίδιοι στο σχολείο την Κυκλική Οικονομία και δεν χρησιμοποιούμε πλαστικά μιας χρήσης.


Το δεύτερο μέρος του προγράμματος περιλάμβανε τεχνολογία, γι αυτό μεταφερθήκαμε σε μια αίθουσα υπολογιστών με σκοπό να μοιραστούμε ιδέες για το πώς θα φτιάξουμε το βίντεο για την επαναχρησιμοποίηση υλικών χρησιμοποιώντας το Powtoon. Ήταν πολύ διασκεδαστικό, και αλλά, συγχρόνως, και βασικό κομμάτι των δραστηριοτήτων μας καθώς, σήμερα και αύριο θα φτιάξουμε βιντεομαθήματα για την Κυκλική Οικονομία με αυτό το Πρόγραμμα! 









Το απόγευμα επισκεφθήκαμε ένα εμπορικό κέντρο για τα απαραίτητα ενθύμια. Η μέρα έκλεισε πολύ ευχάριστα με ... τι άλλο... pizza!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου