Σάββατο 21 Μαΐου 2022

C.I.R.C.E. Italy 2022 mobiity

Η ομάδα Erasmus+  του ευρωπαϊκού προγράμματος C.I.R.C.E. (5 μαθήτριες και 2 εκπαιδευτικοί) ταξίδεψαν στο Μορλούπο της Ιταλίας από τις 9 ως τις 14 Μαΐου 2022, όπου το σχολείο-συντονιστής Istituto d’Istruzione Superiore ‘Margherita Hack’ φιλοξένησε την τελευταία κινητικότητα μαθητών του προγράμματος C.I.R.C.E.

Μαζί με τους συνεργάτες μας από τα υπόλοιπα σχολεία-εταίρους, Sabri Ulker Imam Hatip Lisesi (Τουρκία), Bischöfliches Gymnasium Josephinum (Γερμανία) και Nova Gymnasium (Σουηδία) οι μαθητές συνεργάστηκαν σε μικτές διεθνείς ομάδες πάνω στο θέμα “Στα βήματα των Ρωμαίων…”. Οι πολιτιστικές διαδρομές τις οποίες μελέτησαν οι μαθητές/-ήτριες των 5 σχολείων περιλάμβαναν όχι μόνο τα πιο αξιόλογα μνημεία της περιοχής του Μορλούπο, του Σαντ' Ορέστε και του Ρινιάνο Φλαμίνιο αλλά και την αξεπέραστη Ρώμη, την Αιώνια Πόλη. Έτσι, κατέστη εφικτό να αναδειχθεί ο πολιτιστικός πλούτος που κληρονόμησε η σύγχρονη Ιταλία από τους αρχαίους Ρωμαίους αλλά και τους Ιταλούς του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης.  Παράλληλα, οι μαθητές/-ήτριες επεξεργάστηκαν και παρουσίασαν επιχειρηματικές ιδέες για νεοφυείς επιχειρήσεις που θα λαμβάνουν υπόψη τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής του Λατίου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους/τις εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές / -ήτριες του σχολείου Istituto d’Istruzione Superiore ‘Margherita Hack’ και τις οικογένειες των μαθητών για την υποδειγματική φιλοξενία τους!































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ECO-SCHOOLS δημιουργούν ένα ψηφιακό βιβλίο με 53 Δράσεις ενάντια στην Κλιματική Κρίση

Δυο βραβευμένα με “Πράσινη Σημαία Οικολογικών Σχολείων” ECO-SCHOOLS συνεργάζονται στο πρόγραμμα Erasmus+: Οι μαθητές/-ήτριες του σχολείου μα...