Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Εκκίνηση και για το 2ο νέο πρόγραμμα Erasmus+ ``Euro-pahts to the past`` (2023-25)

Επίσημη εκκίνηση και για το δεύτερο νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ για το σχολείο μας! Το όνομά του είναι “Euro-paths to the past”, έχει ως θέμα την ανάδειξη και προστασία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Ευρώπη και θα έχει διάρκεια δύο ετών (2023-25). Με τη συμμετοχή τους σε αυτό το Erasmus+ μαθητές/-ήτριες και εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν δημιουργικά και συνεργατικά τις ποικίλες πτυχές της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Έθιμα, Γλώσσα, Παραδόσεις, Μουσική, Χορός, Θέατρο, Παραδοσιακά Επαγγέλματα, Διατροφή είναι τα αντικείμενα μελέτης και ανάδειξης για τους/τις μαθητές/-ήτριές μας καθώς και τους/-τις συναδέλφους τους από τα σχολεία-εταίρους.

Τα σχολεία-εταίροι με τα οποία συνεργαζόμαστε είναι τα παρακάτω:

College Saint-Paul, Lille (Γαλλία)
Istituto d’ Instruzione Superiore “Margherita Hack” (Ιταλία)
Gymnasium Mariano-Josephinum (Γερμανία)

Ο κωδικός σχεδίου του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Euro-paths to the past” είναι: Erasmus + 2023-1-EL01-KA122-SCH-000133966.

Για το πρόγραμμα αυτό δημιουργήσαμε και ένα πρότζεκτ eTwinning, το οποίο υλοποιείται παράλληλα προκειμένου να μας βοηθήσει να εντάξουμε τους μαθητές σε εξ αποστάσεως συνεργατικές δραστηριότητες για την ΑΠΚ και να διαμοιράσουμε τις καλές πρακτικές που αναπτύσσουμε.

Για όλες τις δραστηριότητες του Erasmus+ “Euro-paths to the past” αλλά και των υπολοίπων Προγραμμάτων Erasmus+ στο σχολείο μας μπορείτε να ενημερώνεστε:

Α) από το blog που έχουν δημιουργήσει και συντηρούν οι μαθητές/-ήτριες και οι εκπαιδευτικοί του Προγράμματος: http://53erasmusplus.blogspot.com.

Β) καθώς και από στην ιστοσελίδα του σχολείου μας: http://53lyk-athin.att.sch.gr/

 

Παρακολουθείστε τις δραστηριότητες των μαθητών/-ητριών του σχολείου μας στη σελίδα μας στο instagram:

και στο κανάλι μας στο YouTube  https://www.youtube.com/@53rdlyceumofathens4




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου