Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Ξεκινά το νέο πρόγραμμα Erasmus+ ``My Compass`` (2023-25)

Ξεκίνησε ένα από τα δύο νέα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ για το σχολείο μας! Το όνομά του είναι “My Compass-Enabling students’ agency in their route to the future”, έχει ως θέμα την ανάπτυξη μιας καινοτόμου εκπαιδευτικής μεθόδου για τον Επαγγελματικό και Ακαδημαϊκό Προσανατολισμό των μαθητών και θα έχει διάρκεια δύο ετών (2023-25). Πρόκειται για ένα σχέδιο ου θα βοηθήσει μαθητές/-ήτριες και εκπαιδευτικούς να υλοποιήσουν δράσεις Προσανατολισμού με σύγχρονη επιστημονική μεθοδολογία προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες του συνεχώς μεταβαλλόμενου επαγγελματικού/εργασιακού τοπίου.

Οι οργανισμού-εταίροι με τους οποίους συνεργαζόμαστε είναι οι παρακάτω:

Agrupamento de Escolas Jose Saramago (Portugal)
Istituto Omnicomprensivo Orte (Italia) – συντονιστής
Liceul Teoretic “Ovidius” (Romania)

EuLab Consulting (Italia)

Ο κωδικός σχεδίου του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “My Compass” είναι: Erasmus+ 2023-1-IT02-KA220-SCH-000156174.

Για το πρόγραμμα αυτό δημιουργήσαμε και ένα πρότζεκτ eTwinning, το οποίο υλοποιείται παράλληλα προκειμένου να μας βοηθήσει να εντάξουμε τους μαθητές σε εξ αποστάσεως δραστηριότητες Επαγγελματικού Προσανατολισμού και να διαμοιράσουμε τις καλές πρακτικές που αναπτύσσουμε.

Για όλες τις δραστηριότητες του Erasmus+ “My Compass” αλλά και των υπολοίπων Προγραμμάτων Erasmus+ στο σχολείο μας μπορείτε να ενημερώνεστε:

Α) από το blog που έχουν δημιουργήσει και συντηρούν οι μαθητές/-ητριες και οι εκπαιδευτικοί του Προγράμματος: http://53erasmusplus.blogspot.com.

Β) καθώς και από στην ιστοσελίδα του σχολείου μας: http://53lyk-athin.att.sch.gr/

Γ) Από την ιστοσελίδα που δημιουργήσαμε ειδικά για το Erasmus+ My Compass: https://erasmusmycompass.wixsite.com/erasmusmycompass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου